Hirdetés

Ingyen EB és Olimpia a népnek DVB-T-n, kocsmában is!



|

Meghajolt az MTVA a népakarat előtt? Cirkusz mindenesetre már van.

Hirdetés

Épp tegnap számolhattunk be arról, hogy az ingyenes DVB-T sugárzás (MinDig TV) keretein belül nagy felbontásban (HD) élvezheti a nagyközönség az idei nyár sport-csúcspontjait, a labdarúgó EB-t és az Olimpiát. Ezzel párhuzamosan sok helyütt olvashattunk arról, hogy a közvetítési jogokkal bíró MTVA nem engedélyezte a jogdíjmentes vetítést nyilvános helyeken, például a pubokban. Az előző rendelkezések szerint akár százezres összegekbe is került volna az egy kocsmának, ha a nagyképernyős tévé vagy projektorvászon köré gyűlhetnek a sportrajongók látogatók mondjuk egy baráti sport-sörözés keretében. Sokan vitatták azt, hogy ez fellendítené-e a kocsmák forgalmát, egyáltalán kitermelhetőek-e ekkora összegek.

 

 

Most gyökeresen megváltozott a helyzet. Az MTVA közleményben tájékoztat minden érintettet, hogy idegenforgalmi érdekeket szem előtt tartva térítésmentesen lehet vetítéseket tartani bármely rendezvényen, kocsmában és más közösségi területeken. Sokan az idei év első igazán jó döntéseként üdvözlik az ingyencirkuszt biztosító rendelkezést. A teljes tájékoztatás kedvéért alább idézzük a közleményt egészében:

 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tájékoztatója a sportközvetítések nyilvános vetítési jogairól

Az idei nyár nemcsak a sportrajongók, hanem várhatóan az egész ország számára tartogat izgalmas eseményeket. Ilyen lesz a Labdarúgó Eb és a 30. Nyári Olimpiai Játékok. Mindkettőt közvetíti a közszolgálati média.

Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója áttekintette a nyilvános közvetítések kötelező díjfizetése kapcsán kialakult helyzetet.

Figyelemmel a közszolgálatiság elveire, a magyar sportszerető közönség és a hazai idegenforgalom érdekeire, eltérően az előző évek gyakorlatától, az MTVA átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat.

Így lehetővé válik, hogy külön költség nélkül mind a magyar, mind a hazánkba látogató külföldi sportbarátok kis- és nagyrendezvényeken, szórakozóhelyeken, kiskocsmákban és más közösségi helyeken együtt tudjanak szurkolni kedvenc csapataiknak, versenyzőiknek a hamarosan kezdődő Labdarúgó Eb és az olimpia alkalmával. Mindez várhatóan nagy forgalomnövekedést generál majd a hazai vendéglátósoknak, akik térítésmentesen tarthatnak nyilvános vetítéseket.

A közmédia számára rendkívül fontos, hogy a nagy népszerűségnek örvendő sporteseményeket, különösen az olyanokat, melyek a magyar nemzetet képviselő sportolók részvételével zajlanak, a hazai sportkedvelő közönség számára otthonukban és a közintézményekben elérhetővé tegye.

MTVA KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.