Hirdetés

Ingyen retro buli a Chrome-ban



|

Kell a retro, legyen szó a fotóink hangulatáról vagy egy kis játékról ebédszünetben. A Chrome alkalmazáskínálata bőséges.

Hirdetés

Innovatív kezdeményezés a Chrome alkalmazásboltja, mely egyelőre PC és Mac platformokon használható ki. Számos előremutató alkalmazás elérhető rajta, ám mi most egy kicsit vissza tekintenénk. Kiemeltük a retro témában legkedvesebb alkalmazásainkat, hogy másoknak ne kelljen már annyit bogarászni. Annyit előrebocsátanánk, hogy sok appfejlesztő ugródeszkaként használja a Chrome áruházat és weboldalát, meglévő Flash alkalmazásait kínálja itt gyakorlatilag változatlanul. Nem bánjuk, ha jó és működik az, amit kínál és az újracsomagolók emellett vannak igazi HTML5 fejlesztések is, érdemes körülnézni minden témában – élesített internet-biztonsági csomaggal. 

 

CHIP-8 Emulator

Ha valaki még nem játszottál HT1080Z-n, akkor sem hagyott ki semmit, ezt saját tapasztalatból állíthatjuk. De ha mégis ez kell, akkor tessék, a Chip-8 hasonló stílust hoz HTML5 alapokon. A szép emlékű TRS-80 is eszébe juthat a fekete-fehér durung-grafikáról bárkinek, ebből a gépből származtatható ugyanis leginkább a HT1080Z. Jó, ha megnézzük, mert ez után könnyen megbecsüljük a gyengébb grafikájú mai játékokat is. Pozitívum, hogy egy oldalsó álló reklámbanneren kívül más nem zavarja az élményt.

chip 8
chip 8



Unreal Speccy Portable

Külön alkalmazásként is elérhető az Unreal Speccy emulátor, ami a nagymúltú és máig népszerű 8 bites gép, a Sinclair ZX Spectrum szoftvereket teszi PC-n futtathatóvá. Most még a letöltéssel, másolással sem kell vesződni, sőt, a Chrome alapokra átültetett változat kiterjedt játékgyűjteményt és beépített Kempston Joystick emulációt hoz magával, tényleg vesződség nélkül játszhatunk a több ezer ős-kedvenccel. Ráadásként reklámmentes.

unreal speccy
unreal speccy

 

Instant Retro

Ma már nem menő csak úgy nyersen kirakni képeket a közösségi odalalakra. Az Instant Retro (egy hasonló nevű sikeralkalmazás nyomdokain haladva) gondoskodik arról, hogy retro stílus érvényesüljön legfrissebb fotóinkon is, sok sablonból választhatunk. Amúgy nem muszáj Chrome alól használnunk a szolgáltatást, rendelkezésre áll Facebook alatt is.

instant retro
instant retro

 

Frogger Classic

Máig rejtély előttünk, hogy miért is kell megfulladnia egy békának, ha vízbe esik, de ne is firtassuk, lehet, hogy lakótelepen nőtt fel, kulcsos gyerek volt több száz tévécsatornával. A Konami Froggere igazi sikersztori és máig öröm vele játszani. Most Frogger Classic néven Chrome appként is elérhető a 8 bites gépek egyik slágere, hajrá, jussunk át a túloldalra! Egy jó tanács: ne siessük el és ne hajtsunk az extrákra! :) Némi reklámmal körbevették a játékot, de még nem zavaró szinten.

frogger
frogger

 

Ultimate Flash Sonic

Ha Sega, akkor Sonic, a kék sün ugrik, gurul és győz, ha ügyesek vagyunk. A Dévényi Tibi bácsi idejében tévén is sokat látott játék tényleg jó darab és mentes a vérengzéstől, viszont ügyesség az ma is kell hozzá, gyerek kezébe is nyugodtan adható, sokkal inkább mint a mai öldöklés- és grafika-orientált csodák.

sonic
sonic

 

Pacman Classic

A miniclip játékgyűjteményének egy gyöngyszeméhez vezet a Pacman Classic, konkrétan egy rikítósárga gyöngyszemhez. A pontevős-labirintusos játék talán legjobban sikerült változata ez, izgalmas, de még teljesíthető nehézségi szinttel. Ha 86 860 pontnál többet sikerül valakinek összehoznia, akkor a sorok szerzőit máris leelőzte, pedig gyakorolt rendesen.

pacman
pacman

 

Solitaire

Van még olyan, ki unatkozik a gép előtt ülve vagy a gép előtt ül és nem dolgozik? Nos, nekik még ma is bejöhet a Chrome pasziánsz, ahogy annak idején bejött papírkártyán is azoknak, akik idővel igen, de játékos társasággal nem rendelkeztek. Szép kivitel.

solitaire
solitaire

 

Retro Games

Meglehet, hogy pusztán egy bújtatott reklám, hiszen nem igazi Chrome app a Retro Games, de örömmel soroljuk fel itt, mert tucatnyi minőségi régi játékot vonultat fel. Igen, gyakorlatilag egy kisebb Flash-játék gyűjtőoldalra visz, de nehéz tőle megtagadni a figyelmet, ha egyszer itt a Boulder Dash, a PacMan, a Sonic, a Super Mario és még sokan mások. A játékok minősége elég jó, kapunk tájékoztatást az irányításhoz is és nem túláradó a reklám mennyisége sem, szóval nyerő.

retro games
retro games

 

 

8-Bit Hits

Végül egy Nintendo (NES) emulátort említenénk még, mellyel a régi ROM-ok PC- másolatai életre kelthetők. A szerzők abszolút törvénytisztelő polgárok, egyetlen játékromot sem mellékelnek az apphoz, sajátjainkat viszont szabadon használhatjuk, hogy egy kicsit újra gyermeknek érezhessük magunkat.

8 bit hits
8 bit hits
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.