Hirdetés

Ingyen Zyxel Wi-Fi a Graphisoft Parkban



|

Egyből terhelés alatt próbálhattuk ki a rendszert.

Hirdetés

Ma a Zyxel partnernap alkalmával ünnepélyesen átadta a Zyxel Hungary a Graphisoft Park számára ingyenesen létesített komplex Wi-Fi rendszert. Az ország legnagyobb IT és biotechnológiai cégeknek otthont adó, mintegy 2000 embernek munkát adó irodaparkjában mostantól a külső és belső területeken egyaránt igénybe vehető a nyilvános Wi-Fi hálózat, természetesen internet hozzáféréssel.

 

 

A projekt célja, hogy ne csak az irodákban, hanem a kedveltebb parkos területeken és a közösségi terekben, például az ebédlőben is problémamentesen hozzáférhető legyen a vezeték nélküli hálózat. A lefedett területre esik az étterem két szintje, az étterem és a büfé terasza és a tó környéke is. A Zyxel saját üzleti hálózati komponenseiből építette fel a hálózatot, 3,5 millió forintos befektetéssel (ez nem tartalmazza a belső szakemberek munkaóráinak költségét). Összesen négy épületbe került egy-egy 8 portos menedzselhető PoE switch (2108PWR), emellett NWA-3160 hibrid hozzáférési pontok biztosítják a beltéri jelerősséget és az egyik épület tetejére is felszereltek egy duál rádiós kültéri egységet.

 

 

Alkalomszerűen az ebédlőben próbáltuk ki a rendszert, melyre a böngészőben felbukkanó, jogi viszonyokat tisztázó oldal nyugtázása után gond nélkül csatlakozhattunk. Tekintettel arra, hogy az itt dolgozók nagy többsége okostelefont és azzal Wi-Fi-t is használ, itt erős igénybevételnek van kitéve a hálózat, ennek ellenére gyorsan és hibátlanul használhattuk a nyílt Wi-Fi-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.