Hirdetés

Intel-AMD árháború



|

Az Intel felfedte új ártáblázatának részleteit, a labda az AMD-nél van.

Hirdetés

Mint arról már korábban is beszámoltunk, az Intel agresszív árcsökkentést hajt végre az elkövetkezendő pár napban. A jelenlegi csúcsmodell, a Core 2 Extreme ára egy dollárral csökken az ezres határ alá; ezzel olcsóbb mint az AMD jelenlegi zászlóshajója, az Athlon 64 FX-62. A termékskála többi részén is jelentős változásokkal számolhatunk majd: a belépőszintű Core 2 Duo ára 225 dollárról 183-ra módosul, vagyis körülbelül 40 ezer forintos áron vásárolhatjuk meg. Igazán nagy leárazásra az előző, Pentium D vonalon számíthatunk. A 960-as modell az eddigi 550 dollár helyett 316 dollárba kerül majd, ami több, mint 40 százalékos megtakarítást jelent a vásárlónak.

Teszi ezt az Intel annak ellenére, hogy 2005 második negyedévéhez képest idén ugyanebben az időszakban a tiszta nyereség a felére csökkent -- ebből is láthatjuk, milyen jól időzítették a Core központi egységek piacra dobását.

Szakértők előzetes elemzése alapján a jelenlegi Athlon 64 X2 és Athlon 64 FX processzorok árát az AMD-nek az eddig tervezettnél sokkal jobban, 31 és 50 százalék közötti mértékben kéne csökkentenie, hogy felvehesse a versenyt az Intel új termékskálájával -- a számítások természetesen a központi egységek valós teljesítményének figyelembevételével készültek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.