Hirdetés

Intel Atom 2385 MHz-es órajelen



|

Egy kis folyékony nitrogén csodákra képes - most egy rekord elérésében segített.

Hirdetés

Az esetek 99 százalékában olyan túlhajtással kapcsolatos rekordokról olvashatunk, amiket valamilyen speciálisan válogatott processzorral, vagy kifejezetten tuningosok számára fejlesztett típusokkal értek el. A Team Australia úgy látszik megunta a több 100000 forint értékű hardverek nyúzását, és inkább egy olcsóbb platform után nézett. Egy nap összedugták a buksijaikat, mely brainstorming győztese egy MSI Wind U100 lett. Bizony, itt kérem egy netbook alap extrém tuningjáról lesz szó.

 

atom_oc_3.jpg
 

 

Természetesen a felesleges sallangokat még a procedúra megkezdése előtt eltávolították, így lényegében csak maga az alaplapi nyomtatott áramkör maradt. Különleges hardver bevetésére nem került sor, a gép lelke egy mezei Atom N270-es processzor, mely mellé egy 2 GB méretű Kingston SO-DIMM memóriát helyeztek. A CPU hűtéséhez folyékony nitrogént használtak, melyhez speciális tartályt  rögzítettek az U100 alapjára. Az órajel megemeléséhez elengedhetetlen kiegészítő a Wind legfrissebb, 1.09-es verziószámú BIOS-a, mely gyári túlhajtást engedélyez a netbook számára.

 

atom_oc_2.jpg
 

 

Az említett összetevők és némi próbálkozás után a káprázatos 2358 MHz-et sikerült elérniük a srácoknak, melyhez bizonyítékul íme egy CPU-Z képernyőmentés:

 

atom_oc_2_1.jpg
A hitelesített CPU-Z adatok megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.