Hirdetés

Intel Core 2 Duo bejelentés



|

Idén nyáron érkeznek az Intel új asztali és mobil gépekbe szánt processzorai

Hirdetés

A kaliforniai székhelyű processzorgyártó júliusban debütáló, asztali gépekbe szánt Conroe, illetve a noteszgépekre optimalizált, augusztsuban érkező Merom kódnevű központi egységeit egyaránt Core 2 Duo márkanév alatt hozza majd forgalomba. (A kiszolgálókba szánt Woodcrest nem tartozik ebbe a körbe, noha ez a processzor is június környékén kerülhet boltokba.)

Az új processzorok egyaránt a 65 nanométeres Core-architektúrára épülnek, amit a későbbiekben játékos vagy üzleti célokra, hordozható, illetve asztali kivitelű gépekben egyaránt felhasználnak majd. A kétmagos megoldás a legújabb fejlesztés az Intel és az AMD részéről is, segítségével növelhető a feldolgozás hatékonysága, s amellett, hogy nagyobb teljesítményre képes, kisebb órajelen, kevesebb energiaveszteséggel üzemeltethető.

Az Intel új marketing terve alapján a Core 2 Duo márkanév alatt megjelenő termékek egy öt karakterből álló kódot is tartalmaznak majd a nevükben. Az első betű az energiafogyasztásra vonatkozik: az U, L, T, E, vagy X sorrendben a legkisebbtől (15 watt) a legnagyobb fogyasztásúig (75 watt) sorolja be a chipeket. Azt ezt követő négy számjegy az jelöli, hogy Conroe (4000, 6000), vagy Merom (5000, 7000) processzorról van-e szó. Ezeken belül természetesen további altípusok is lesznek, ami a számozásban is tükröződik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.