Hirdetés

Intel Core 2 Quadro novemberben



|

A vártnál előbb érkeznek az első négymagos Intel központi egységek

Hirdetés

Épphogy megjelentek a dupla maggal felszerelt processzorok, máris nyakunkon az újabb technológia: a négymagos CPU-k. Az eddig Kentsfield néven futó vonal hivatalos neve tehát Core 2 Quadro lesz, és bár kívülről nem sok eltérés fedezhető fel a Duóhoz képest, belül pontosan kétszer annyi mag dolgozik. Az első Quadro típusjelzése QX6700 lesz, tehát Extreme Edition változatról van szó. Mind a négy mag 2,66 gigahertzes frekvencián üzemel majd, és összesen 8 megabájt másodszintű gyorsítótár áll majd a rendelkezésükre.



A nagyobb alaplapgyártók már meg is kapták a tesztpéldányokat, az információ is innen származik. A kompatibilitásról megtudhattuk, hogy elviekben a Quadrók P965 és 975X lapkakészlettekel is képesek működni, gyakrolatban viszont más a helyzet: a régebbi 965-ösök tápellátója nem minden esetben felel meg az új követelményeknek, ezek tehát cserére szorulhatnak. Az AMD 4x4 elnevezésű technológiájáról -- amely majd a Kentsfield ellenfele lesz -- egyelőre nincsenek további információk.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.