Hirdetés

Intel, Dell és IBM: cél a szabványos PCIe SSD



|

A terv az olcsóbb, könnyebben használható mozgó alkatrész nélküli meghajtó szabványosítása.

Hirdetés

Az egyre fejlődő SSD-piac számára jó hírnek tekinthető, hogy megalapult az SSD Form Factor Working Group, egy számos vállalatból álló szervezet, amelynek a célja a PCIe interfésszel ellátott SSD-k szabványosítása.

 

A csoport legfőbb tagjai az Intel, az IBM, a Dell, az EMC és a Fujitsu, azonban számos közreműködő cég is csatlakozott hozzájuk, így például a SandForce, a Marvel Semiconductor vagy a Micron Technology. A cél a PCIe SSD-meghajtók esetében a szabványosítás mellett a könnyebb használhatóság és az olcsóbb ár is.

 

A szervezet három fő területen szeretne sztenderdeket alkotni. Fontosnak tartják egy olyan csatlakozás meglétét, amely több tárolási protokollal is együttműködik, támogatva az SAS/SATA 3.0-át és a PCIe 3-at is. Szeretnék továbbá megtartani a 2,5 hüvelykes szabvány méretet és hot-plug támogatást is nyújtani. 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.