Hirdetés

Intel Developer Forum 0. nap



|

Exkluzív beszámolónk a mától három napig tartó, őszi Intel Fejlesztői Fórumról, San Franciscóból.

Hirdetés

... többmagos lapkák és processzorok jövőbeli fejlődése, és a mindennapi életünkben betöltött szerepe. Pontosan erről beszélt a processzorokért és lapkakészletekért felelős Steve Pawlowski. Persze ezen a napon fontosabb konkrétumok még nem hangoztak el, hiszen ma még csak ízelítőt kaptunk mindabból, amiről az elkövetkező három nap szólni fog.


Szó esett a digitális egészség című témáról is, amelynek hallatán nem biztos, hogy az Intel jutna először eszünkbe, noha, mint kiderült, igen komoly kutatás-fejlesztési munkákat végez ezen a területen. Néhány szegény országban kísérleti jelleggel olyan hálózati megoldásokat létesítettek, ahol az azonnali válaszadás nem feltétel, így a végpontoknak nincs is közvetlen kapcsolata egymással, szemben az interneten megszokottal. Ezt a kapcsolati formát reményeik szerint rendkívül hatékonyan lesznek képesek alkalmazni például távdiagnosztikai megoldásokhoz. Jelenleg Indiában működik egy tesztüzem, de Kambodzsában is tervezik elindítani valamikor a jövő év elején.

Egy másik áttörő bejelentés a 802.21-es vezeték nélküli szabvány, amely átmenet nélküli egységbe foglalná a Wi-Fi, WiMAX és a mobiltelefonok által használt hálózati technológiákat. Egyelőre azonban az IEEE-n még nem sikerült átverekedni a hitelesítést. A jövőben egy lapkán kapna helyet a három rádióegység, amely elsősorban igen költséghatékony, másrészt kényelmes megoldás volna.

Tungler Antal, San Francisco
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.