Hirdetés

Intel Developer Forum 1. nap



|

Az első napot az előszó után Paul Otellini nyitotta meg, amelyben átfogó képet próbált nyújtani arról, hogy milyen fejlesztések várhatóak az Inteltől.

Hirdetés

... processzorral, a Yonah kódnevű termékkel fogunk találkozni 2006 első negyedévében. Ez lesz az Intel első, noteszgépekbe szánt kétmagos processzora, melyhez természetesen új lapkakészlet is dukál, így együtt új platform név születik: Napa. A Yonah 65 nanométeres technológiával készül, és két megabájt másodlagos gyorsítótárral rendelkezik. Ami más a Smithfield kétmagos processzorhoz képest, az a gyorsítótár osztottsága: a tárat a rendszer dinamikusan tölti fel, nem dedikál belőle egyik magnak sem területet, amely nagyban javítja a hatékonyságot.


Sokszor hallottuk az első napon a teljesítmény/energia arány növelésére való törekvést. A Napa platform nem csak, hogy sokkal gyorsabb lesz a Sonománál, de ugyanannyi, illetve még kevesebb energiára lesz szüksége. Egy új, aktív energiamenedzsmenttel ellátott grafikus lapka is helyet kap az új platformon, amely automatikusan csökkenti a mag órajelét, ha nincs 3D számításokra szükség, így további energiát spórol. A videózás terén is újat mutat a Napa - hardveres adaptív élsimítást tud alkalmazni, illetve képes védett „high definition” videofolyam dekódolására illetve lejátszására is.

Egy igazi „show momentum” volt, amikor a Google Earth segítségével a közönség meglátogathatta Kínát, Hollandiát, Argentínát és Kanadát. WiMAX kapcsolattal élő videokonferenciába kapcsolták a helyszíneket, ahol rövid beszélgetésnek voltunk szem-, és fültanúi néhány, az Intel új technológiáit használó szervezetek képviselőivel. A lehető legjobb példája annak, hogy a WiMAX nem csak egy technológia, amiről beszélnek, hanem egy olyan platform, ami már jelenleg is működik.

Tungler Antal, San Francisco
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.