Hirdetés

Intel Developer Forum 2. nap



|

A második nap a digitális vállalatokról és otthonokról szólt, amelyet az IDF egyik szülőatyja (és a Digital Enterprise Group vezetője), Pat Gelsinger nyitott meg.

Hirdetés

Segítségével hardveres támogatással tudunk például egy szerver-alkalmazást két kattintással egyik szerverről a másikra átirányítani - persze ez szoftveres támogatást is igényel, ebben viszont a Microsoft már naprakész az új szerver operációs rendszer megoldásaival.


Bár az előző napon már említést tettek az új asztali PC-kbe szánt processzorokról, mégis a második nap témájához áll közelebb: három új maggal fogja örvendeztetni a nagyközönséget az Intel 2006 közepén, melyek a Cedar Mill, Presler illetve Conroe névre hallgatnak. Előbbi lesz az Intel előreláthatóan utolsó egymagos processzora, melyet a belépő szegmensbe szán. A Presler és később a Conroe egy-egy kétmagos megoldás, amely - a Cedar Millel együtt - megnyitja azt a mikroarchitektúrabeli átrendeződési folyamatot, amelyben az Intel ötvözi a NetBurst által képviselt teljesítmény-orientáltságot, illetve a mobil platformok által kínált alacsony energiafogyasztást. Előreláthatólag kettő-, és négymegabájtos másodlagos gyorsítótárral szerelt termékek is kaphatók lesznek.

Persze a digitális otthont nem csak a PC-k alkotják, hanem szórakoztatóelektronikai termékek is, mint a televízió vagy a rádió. Az Intel elképzelése és törekvése mind abba az irányba mutat, hogy ezek az eszközök a tartalmat kizárólag digitális formában, és elsősorban az internetről kapják. Teljes erővel száll be erre piacra a lapkagyártó, és már a jövő évben fogunk találni olyan digitális média központokat a boltok polcain, amelyek Intel platformra épülnek.

Tungler Antal, San Francisco
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.