Hirdetés

Intel Diamondville - CPU 4 wattból



|

Minden eddiginél takarékosabb proci.

Hirdetés

Az utóbbi pletykák között 10 wattos fogyasztással bíró processzorok is szerepeltek - a legújabb bejelentés szerint azonban az Intel olyan platform megjelentetését tervezi, amelyből építkezve a komplett rendszer vesz fel ekkora teljesítményt.

 

7402_large_intel_diamondville_ww06_roadmap.jpg

 

A Diamondville kódnevű termék rendkívül alacsony fogyasztással rendelkezik majd, és az ígéretek szerint rendkívül alacsony árakkal is. Nem csak processzort, hanem komplett, egyben kapható platformot jelent majd - a CPU nem is cserélhető, az alaplapra forrasztva érkezik majd. Első nekifutásra két változatban lesz majd kapható - az egyik típus noteszgépekbe, a másik pedig asztali típusokba szerelhető. Utóbbi a Diamondville-SC 230 nevet viseli majd, előbbi pedig a Diamondville-SC 270-et - mindkét lapka 1,6 GHz-en működik majd, 512 kilobájt cache memória kíséretében. Hűtőventilátorra egyáltalán nem lesz szükség - mindenhová elegendő a passzív borda.

 

Ezen termékek 2008 második negyedévében jelennek majd meg, majd pár hónappal később pedig bejelentik a kétmagos változatot is - ezek a Celeron 3xx nevet fogják viselni. Konkrét árakat egyelőre nem tudhattunk meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.