Hirdetés

Intel processzort kapott a Raspberry Pi új riválisa



|

Valamivel drágább, de ugyanolyan kicsi, és már Intel Atom Z3735G Bay Trail processzora van a JaguarBoardnak.

Hirdetés

Az eredeti Raspberry Pi megjelenése óta mondhatni rendszeresen jönnek az olcsó, bankkártya méretű számítógépek, amelyek ideálisak fejlesztői célokra és a tévé mögé is. Nagyon sok követi az eredeti receptet, és alacsony fogyasztású ARM-alapú lapkával operál.

Hirdetés

Van azonban, amibe Intel processzor kerül. Éppen ilyen a JaguarBoard is, ami bár 65 dollár, cserébe Intel Atom Z3735G Bay Trail CPU van rajta. 

A JaguarBoardnak most fejeződik be a Kickstarter-kampánya, és remélhetőleg a hónap végén elkezdik kiküldeni az első darabokat. 

Az apró gépen 1 GB RAM, 16 GB eMMC tárhely van, de akad HDMI port, 10/100-as Ethernet csatlakozás, három USB 2.0 port, SD-kártyaolvasó, 3,5 milliméteres fejhallgatócsatlakozó, illetve I2C, COM és GPIO csatlakozások. 

Az Ubuntu, Fedora és a többi Linux mellett az apró gép akár a Windows 10-et és az Androidot is képes kiszolgálni, még médiaközpontként is. 

Hasonló elképzelésre alapozott a korábbi LattePanda és az UP is, amelyek 89 és 99 dollárért Intel Atom x5-Z8300-as CPU-t adnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.