Hirdetés

Intel-tárgyalások az olcsóbb ultrabookokért



|

Nehéz feladat: 30 millió ultrabook csak akkor talál idén gazdára, ha olcsóbban kínálják.

Hirdetés

Gyakorlatilag az ultrabookok megjelenése óta kiemelt téma, hogy azoknak valamilyen módon csökkenteni kell az árát - az Intel óriási reményeket fűz a szerintük újból feltalált PC-hez, azonban a meglehetősen magas árak még mindig nem nyerték el a felhasználók tetszését, a számos reklámhadjárat ellenére sem.

 

Az ultrabookok vékonysága miatt számos egyedi alkatrészre van szükség. Az Intel minden megoldást szeretne feltérképezni, amellyel az eszközök árát 699 dollárra tudják csökkenteni (európai viszonylatban 600-699 euróra). Házon belül biztosan bevetik a kétmagos, 22nm-es Ivy Bridge prorcesszorok közül a Core i3-at, azonban ez magában nem lesz elég. Az Intel júliusban találkozik az összes tajvani partnerével, amelyekkel tovább egyeztet az árcsökkentés érdekében.

 

A vállalatok előtt nehéz feladat áll: egy olyan notebook, amely nem ultra, hanem vastag, senkit sem érdekel, ahogyan a vékony, de gyenge teljesítményű sem teljesíti be az Intel kívánalmait. A házakat tekintve üvegszállal megerősített műanyagot akarnak használni, míg a drágább SSD-ket hibrid meghajtókkal helyettesítenék. Az Intel azt reméli, hogy idén 30 millió ultrabook talál gazdára, lefedve ezzel a notebook-piac 40 százalékát.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.