Hirdetés

Intel: tényleg jó ötlet leszámolni 3,5 mm-es Jackkel



|

Jobb energiahatékonysággal és funkcionális újításokkal kampányol a cég.

Hirdetés

A mobilos híreket követők valószínűleg hallották már a hírt, hogy az okostelefonok gyártói szeretnének megszabadulni a headsetek, fül- és fejhallgatók csatlakoztatására használt 3,5 mm-es audio Jack foglalattól. Az Intel örömmel asszisztál az elképzeléshez, a mérnökei már jó ideje dolgoznak az USB Type-C portot használó hangeszközök ipari szabvány hangátviteli protokollján.


Hirdetés


Természetesen a régi hangcsatlakozó leváltása rengeteg fogyasztóból negatív vagy vegyes érzelmeket váltott ki, hiszen senki sem szeretné kidobni a drágán vett hangeszközeit, vagy könnyen elhagyható adaptert beiktatni az új telefonja és a régi hangeszköze közé. Ezen felül az okostelefonok esetében problémát jelenthet, hogy nem lehetne szimultán tölteni a telefon akkuját és vezetékes fülessel zenét hallgatni vele.



Az Intel szerint nem kell megijedni, valójában az USB Type-C hangátvitel rengeteg előnyt kínál a megszokott audio Jackhez képest: vékonyabbak lehetnek tőle a mobilok, a jobb energiagazdálkodásnak köszönhetően csökkentheti az akkuterhelést (például kikapcsolhatja a headset szükségtelenül működő mikrofonját), továbbá a gyártók vezérlőgombokat tehetnek majd a fejhallgatóikra. Mindezek ellenére a technológia mellett kampányoló mérnökök talán legjobb érve az volt, hogy a jobb hangzás érdekében az USB audio lehetővé teszi a digitális hangok komplex, valós idejű feldolgozását.


(Forrás: CNET | Nyitókép: cohesus)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.