Hirdetés

Intel Tulsa - 1 milliárd tranzisztor



|

Az augusztus 27-én megjelenő processzorban 16 MB gyorsítótár lesz

Hirdetés

A processzor fogyasztása a 150 Wattot is elérheti.

A Tulsa, másnéven Xeon 7100 a Paxville MP, azaz Xeon 7000 processzorokat váltja hamarosan. A Tulsa nyolc variációban lesz elérhető, órajelük 2,5 gigahertztől egészen 3,4 gigahertzig skálázódik, miközben külső a órejel 667 és 800 megahertz lesz – modelltől függően.

Nyitott marad a kérdés, hogy vajon miért ad ki az Intel régi architektúrára épülő processzort, amikor a Core 2 már elérhető? Mindenesetre a többprocesszoros működést támogató Core 2 mikroarchitektúrájú processzorokra még várni kell a következő év harmadik negyedévéig – előreláthatólag ekkor jelenik meg a kétmagos Dunnington és a négymagos Tigerton kódnevű központi egységek. Ezt követően az Intel szakítani fog a Hyper-Threading technológiával a többprocesszoros szerverek esetében.

Bár a Tulsa az otthoni felhasználókra nem lesz hatással, de technológia szempontból az új Intel processzor igen figyelemre méltó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.