Hirdetés

Intelligens reflektorral kísérletezik az Intel



|

A san francisco-i Research@Intel konferencián egy rövid időre bepillantást nyerhettünk a jövőbe.

Hirdetés

A show talán legérdekesebb eleme azon intelligens fényszóró volt, ami képes alkalmazkodni az időjárási körülményekhez. Ez sokat segíthet az autóvezetőknek, például esős időszakban, amikor jellemzően rosszak a látási viszonyok. Az okos fényszóró ugyanis egy nagy sebességű kamera segítségével érzékeli az esőcseppek helyzetét, majd a lámpát pontosan azon a helyen kapcsolja le, ahol a visszatükröződés veszélye áll fent. Ezzel sokkal tisztább képet kaphatunk az utakról, így a technológia sok balesetet gátolhat meg.

 



A „Life Without Keys” szintén egy érdekes koncepció, amellyel többé nem lenne szükségünk jelszavakra, vagy a csörgő kulcsokra, ahhoz, hogy bejussunk a lakásunkba. A megoldás lényege, hogy a bejárati ajtóra egy kamerát szerelnek, ami képes felismeri az arcokat. Így érzékeli, ha valaki megközelíti a házunkat, miközben mi nem vagyunk otthon. Ekkor a rendszer értesítést tud küldeni az ingatlan tulajdonosának mobileszközére, így akár távolról is kitárható a vendégnek az ajtó. Ellenkező esetben pedig a rendőrséget is gyorsan lehet értesíteni. Sőt, ha a kézbesítő csomagot hoz, a kamera be tudja olvasni a csomag QR kódját, így távolról alá is írhatjuk a szükséges papírokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.