Hirdetés

Internet a levegőben



|

Még hosszú ideig nem lesz internet a Boeing repülőgépeken.

Hirdetés

A Boeing és a többi nagyobb cég felmérései alapján az utasok körében egyre nagyobb az igény a repülőgépeken megvalósítható, minél nagyobb sebességű Internet kapcsolatra. Ehhez azonban számos technikai akadályt kell leküzdeniük a szakembereknek. A nehézségeket mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Boeing az eredeti tervekhez képest csak jóval később tudja megvalósítani a repülőgépein az Internet elérést.



Az egyik szingapúri légitársaság gépein már jelenleg is lehet internetezni a Tenzing Communications szolgáltatásának segítségével. Azonban ez a szolgáltatás meglehetősen lassú, és a Web elérése is jelentősen korlátozott. A maximális adatátviteli sebesség 2,4 kilobájt lehet másodpercenként. Ez a rendszer nem biztosít valós idejű működést. A repülőgépeken található szerverek az indulás előtt feltöltenek egy cache-t weboldalakkal. A repülőút során egy műholdrendszer segítségével a cache tartalmát frissítik. Az elektronikus levelek küldése is csak egy bizonyos késleltetés után történhet meg.



A Boeing sokkal hatékonyabb megoldások kifejlesztésén dolgozik. A cég számára a Screaming Media.com fogja biztosítani a Connexion szolgáltatást, amely lehetővé teszi a repülőgépen történő internetezést. Minden utas igénybe veheti majd az új szolgáltatást, mivel minden ülésnél elhelyezik a megfelelő eszközöket. A Connexio megbízható, szélessávú, valós idejű internetezést garantál. Ez a rendszer is műholdak segítségével működik. A repülőgépekre egy speciális, eredetileg a katonaság számára kifejlesztett antenna fog felkerülni. A Boeing már elkészített egy teszt gépet, amelyben megtalálhatók a szükséges számítógépek és a speciális antenna, mely a repülőgép tetején kapott helyet.



A Boeing azt szeretné, hogy a nagyobb cégek intranet hálózatai is közvetlenül elérhetők legyenek az utasok számára, akik így azonnal el tudnák érni a cégük hálózatát, és akár az emailjeiket is letölthetnék. A Boeing tervei szerint 2002 júniusáig körülbelül 30-35 járaton lesz elérhető az Internet, és 2003 végére a Connexion szolgáltatás már a cég összes nagyobb repülőgépen jelen lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.