Hirdetés

Iomega StorCenter ix2-200 NAS



|

Rávezeti a felhasználót a mentésre a StorCenter. Rendszergazda nem szükséges.

Hirdetés

Nagy számú haza kisvállalkozásnál mindmáig megoldatlan a biztonságos IT infrastruktúra, sok helyütt egy kiöregedett PC működik szolgálóként és a mentések teljesen alkalmiak. Érdemes legalább egy kétrekeszes kisirodai adattárolóra és automatizált mentésre áttérni, hogy az emberi feledékenység egy hardver meghibásodással karöltve ne okozzon helyrehozhatatlan gondot.

Matt fekete, igényes kidolgozású házba szerelték az Iomega kétrekeszes hálózati adattárolóját, melyet leginkább kis- és mikrovállalkozások számára ajánlhatunk. A gyárilag RAID 1 merevlemez kötettel dolgozó NAS belsejében két egy terabájtos merevlemez dolgozik párhuzamosan, aminek előnye, hogy az egyik meghajtó kiesését még átvészelik adataink. Az eszköz mintegy 932 GB védett tárterületet kínál, ha esetleg nem igénylünk RAID 1 védelmet (ez erősen ellenjavallt), akkor ez az adatok letörlése után a biztonságot feláldozva 1,8 terabájtra növelhető. A készülék hátoldalán gigabites Ethernet-csatlakozóhelyet és két USB-aljzatot találunk, ide célszerű a szünetmentes áramforrás USB vezérlőcsatlakozását és a nyomtatót kötni. Az előlapi USB melletti gombhoz bármilyen másolási feladatot hozzárendelhetünk, akár az éppen csatlakoztatott USB meghajtóról.

 

Iomega StorCenter ix2-200
Iomega StorCenter ix2-200

 

A merevlemez hiba csak az egyik fő ok, ami miatt adatvesztés szokott előfordulni. A másik, hogy nincs megfelelően megszervezve és automatizálva a mentés, így az végül sokszor pusztán feledékenységből elmarad. Ezt a gondot hivatott megoldani a mellékelt Retrospect Express HD-szoftver, melynek segítségével könnyen beállítható az állományok vagy az egész rendszer pillanatképének automatikus mentése.

 

Retrospect teljes rendszermentéshez is
Retrospect teljes rendszermentéshez is

 

Egy mikrovállalkozásnál gondot okozhat a szakszemélyzet hiánya is, de úgy tapasztaltuk, hogy nem kiált feltétlenül rendszergazdáért a StorCenter ix2 üzembe helyezése. Némi számítástechnikai angol nyelvismeret birtokában nagyon könnyen megtehetjük az induló lépéseket a NAS böngészőben futó varázslójában. A varázsló alapértelmezés szerint a Public és Backup mappákat osztja meg velünk, ha másképpen nem határozunk, akkor az utóbbiba, a redundáns RAID 1 tárterületre kerülnek mentéseink, ami alapvetően a legtöbb esetben megfelelő felállás.

 

A NAS információs oldala
A NAS információs oldala

 

A varázsló egy kis iroda azonnali igényei szerint működik, így telepítéskor még nincsenek felhasználók. Ezeket és a hozzájuk rendelt mappákat utóbb könnyen létrehozhatjuk. Elmondható, hogy az alapbeállításokkal a kezelhetőségre és a biztonságra gyúrnak, például a lemezre írás gyorsítótárazása csak abban az esetben kapcsol be, ha csatlakoztattunk USB-n menedzselhető szünetmentes áramforrást is a NAS-hoz.

Íráskor 20,09 MB/s értéket mértünk, olvasáskor 25,21 MB/s sebességgel tudtunk a megosztott könyvtárakba, illetve ezekből másolni, gigabites Ethernet kapcsolaton. Ez nem túl magas teljesítmény, de a legtöbb kisirodában bőven megteszi. A készülék árban konszolidált, teljesítményében és tudásában is leginkább egy néhány személyes irodába vagy otthonba ajánljuk. Segítségével egy az átlagnál kicsit tapasztaltabb felhasználó is biztonságos irodai-otthoni hálózati infrastruktúrát alakíthat ki.

 

Névjegy

 

Iomega StorCenter ix2-200

Értékelés: 8/10

Kapacitás: 1 TB RAID 1 kötet (2×1 GB 3,5” SATA merevlemez)

Csatolófelület: Gigabites Ethernet (RJ45) Jumbo frame támogatással

Állományrendszer támogatás: Fat32, NTFS, ext2/ext3 és HFS+ kötetek olvasása-írása

Hálózati protokollok: CIFS/SMB/Rally, NFS , AFP/Bonjour, FTP, HTTP, HTTPS, SNMP

Vállalati szolgáltatások: Active Directory és iSCSI-támogatás

Extra szolgáltatások: megfigyelőrendszer akár hét Axis hálózati kamerával, iSCSI-támogatás,

beépített torrent kliens, UPnP AV Media Server (DLNA-minősítés)

Támogatott operációs rendszerek: Windows, Mac és Linux

Mellékelt szoftverek: EMC Retrospect Express HD backup

Garancia: ingyenes regisztrációval 3 év

Forgalmazó: Ingram Micro

Ár: 91 000 Ft

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.