Hirdetés

iPad után jön az Eee Pad



|

Az ASUS nem csak a harmadik legnagyobb notebookgyártóvá akar válni két éven belül, hanem az Apple nyomdokaiba akar lépni. Még pontosabban fogalmazva a tajvani gyártó olyan Apple termék alternatívákat akar kínálni, melyek hardver és szoftver szempontból a felhasználók számára sokkal nyitottabbak lennének, mint az amerikai gyártó termékei.

Hirdetés

Az első "Open.Apple" termék az Apple iPad hasonmás, a Computex 2010 kiállításon bemutatott, 10 és 12 hüvelykes méretben 2011 első negyedévében megjelenő ASUS Eee Pad lehet. A Windows CE alapokon nyugvó Windows Embedded Compact 7 operációs rendszert futtató kisebbik, azaz 10 hüvelykes EP101TC modell áll közelebb az Apple-féle iPad-hez, NVIDIA Tegra 2 grafikus lapkájával pedig alkalmas lesz nagy felbontású HD videók lejátszására -- ráadásul a nyílt elgondolásnak hála nem kell mindennek valamilyen Apple közeli formátumban lennie, hanem megteszi bármilyen konténerbe csomagolt H.264 is.

 

 


A 12 hüvelykes EP121 inkább csak nevét tekintve lesz iPad rivális, a CULV Core 2 Duo processzorral szerelt Windows 7 Premiumot futtató gép inkább az érintőképernyős táblaPC kategóriába sorolható. Pontos árakra és megjelenési dátumra vonatkozó információkat a gyártó eddig nem közölt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.