Hirdetés

Ismét 40 százalékkal drágulhatnak a HDD-k



|

Bár a gyártási kapacitás 80 százalékra áll vissza, a merevlemezek ára horribilis magasságokba emelkedhet.

Hirdetés

A tavalyi thaiföldi áradások meglehetősen rossz hatással voltak a HDD-iparra, ami a piacon is megmutatkozott. Az árak a készlethiányok miatt jelentősen megemelkedtek, sokszor megnégyszereződtek. A legfrissebb jelentések szerint azonban még most sem lehet javulásra számítani, éppen ellenkezőleg.

 

A gyártósorok újraépítése jól halad, amiben főként a Western Digital jár élen. A helyreállítások úgy tűnik kifizetődőek, ugyanis az idei első negyedévben az áradások előtti gyártási kapacitás 80 százalékát éri majd el a HDD-ipar. Ez azt jelenti, hogy a termelés 140-145 millió darabra nő.

 

Az előbbiek fényében már nehéz lesz a kereskedőknek és a gyártóknak a komoly készlethiányokra hivatkozni a magas árak esetében. Ennek ellenére nem, hogy csökkenés; éppen ellenkezőleg, újabb áremelkedés várható. Az alapanyagok drágulására, az alkatrészek és a munkaerő költségeire hivatkozva a merevlemezek árai 30-40 százalékkal emelkednek meg a következő hónapban.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.