Hirdetés

Ismét perel a Rambus



|

A pereiről (is) elhíresült vállalat most az NVIDIA-t vette célba.

Hirdetés

A Rambus újra a bíróságon próbálja meg feltornászni kissé az éves nyereségét. Mivel a legtöbb gyártó már nem használja a Rambus-memóriákat a cég, úgy látszik, ezután inkább ügyvédeket alkalmaz majd mérnökök helyett. A cég jó néhány szabadalommal rendelkezik, és buzgó jogi munkatársai folyamatosan árgus szemekkel figyel minden olyan céget aminek köze lehet olyan technológiákhoz ahol alkalmazásra kerülhet esetleg néhány az övék közül. A Rambus Inc. már szinte minden memóriagyártó céget beperelt – a Hynix-et, a Samsung-ot, a Micron-t - sikerrel. Most az NVIDIA legújabb termékeiben vélnek felfedezni némi szabadalomsértést.

rambus_1.jpg
 

 

„A grafikus és multimédiás termékek megkövetelik a legújabb és legfejlettebb memóriakezelési technológiák alkalmazását, és ahogy az NVIDIA bővíti termékpalettáját, mind több és több szabadalmunkat sérti meg. Nem maradt más útja cégünknek, mint jogi úton megfizettetni a nekünk járó díjakat. Mindazonáltal reménykedünk, hogy sikerül cégeinknek peren kívül megegyezni.” – nyilatkozta Tom Lavelle a Rambus Inc. munkatársa.


A „peren kívül megyegyezni” alapvetően a Rambus stratégiája, hiszen a hosszas jogi vita helyett a perelt cégek eddig általában hajlandóak voltak egy nagyobb összegben kiegyezni, így valószínűleg az NVIDIA is ezt az utat választja majd. Azért kíváncsiak lennénk, manapság mekkora az ügyvéd / mérnök arány a Rambus-nál...

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.