Hirdetés

Ismét veszít az AMD



|

Megérkeztek a legfrissebb pénzügyi adatok a nagy gyártóktól.

Hirdetés

A 2007 második negyedévi adatok az utóbbi napokban kerültek nyilvánosságra a két nagy processzorgyártótól.

 

Az Intelnek 1,3 milliárd dolláros nyereséget hozott ez az időszak, amelyben továbbra is óriási szerepet játszanak a rendkívül sikeres mobil, valamint asztali Core 2 Duo központi egységek. Paul Ottelini beszámolója szerint a négymagos Xeon szerverprocesszorok is meglepően jól fogynak.

 

Az AMD helyzete közel sem ilyen rózsás, előző negyedévi, 611 millió dolláros veszteséget most 600 millió dollár követte. A cég sokat javított kapcsolatain, így közel 35 százalékkal tudta növelni központi egységeinek eladásait, valamint a HD2000 sorozat is erősen indított, de úgy látszik mindez túl későn történt. A cég vezetősége elégedett a forgalombeli növekedéssel, azonban elismerték, hogy az bevétellel kapcsolatban sok tennivaló van még. Mindezek után kíváncsian várjuk a harmadik negyedévi eredményeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.