Hirdetés

Itt a Gigabyte RX 6600-as videokártyája



|

Bemutatkozott a gyártó belépő szintű RX 6000-es ajánlata.

Hirdetés

Az AMD néhány napja indította útjára a Radeon RX 6000-széria legújabb tagját, a kínálat alját bővítő RX 6600-at. Az XT kistestvérének szánt, valójában az ahhoz szükséges követelményeket el nem érő chipekre épülő újdonságból az Asus az elsők között prezentálta a saját variánsát, most pedig a Gigabyte is csatlakozott az offenzívához.

A Gigabyte Raeon RX 6600 Eagle 8G a tajvani gyártó legolcsóbb RX 6000-es ajánlata, így jó vétel lehet azoknak, akik hatalmas adag szerencsével az ajánlott fogyasztói áron tudják majd beszerezni.

Hirdetés

A gyártó weboldala már listázza az 1080p-s játékra szánt terméket, így vethetünk egy pillantást a hivatalos specifikációkra is. Ezek alapján 2,49 GHz-es Boost Clockot és 2,04 GHz-es Game Clockot kapunk, 1792 stream processzorral és a kártya nevében már elspoilerezett 8GB (GDDR6) memóriával. A hűtésről a Gigabyte Windforce 3 ventilátoros megoldása gondoskodik, a trió hatékonyságát kompozit réz hűtőcsövek fokozzák.

Az RX 6600 mérete megegyezik az XT-s verzióval (281X112X41 mm), a kimeneteket illetően pedig 2 db HDMI 2.1 porttal és 2 db DisplayPort 1.4-es csatlakozóval számolhatunk. A funkciók köréből természetesen nem hiányzik a látványt felskálázó AMD FidelityFX Super Resolution technológia sem, ami sokat dobhat a képkockasebességen a hardverigényesebb játékoknál.

A kártya ajánlott fogyasztói ára 329 dollár, amivel ugyan 50 dollárral olcsóbb mint a Gigabyte Radeon 6600 XT, ám a helyi adókkal és a magas kereslettel kalkulálva a valóság nem lesz ilyen kegyes. Érzékeltetésként: a Radeon 6600 XT MSI-kiadásáért idehaza 240-260 ezer forintot kell fizetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.