Hirdetés

Itt a megújult NETGEAR okos-NAS



|

Alkalmazások, saját DropBox és mobil távfelügyelet az új ReadyNAS operációs rendszerben.

Hirdetés

ReadyNAS Duo néven már 2008-ben is szerepelt csoportos tesztünkben a NETGEAR egyik kétrekeszes mini kiszolgálója. Azóta gyökeresen megváltoztak a NAS-okkal szemben támasztott követelmények, a gyártók sokkal fejlettebb szolgáltatáscsokorral kedveskednek az otthoni és KKV-s modellekben is, így nemrég a NETGEAR is teljesen megújította ReadyNAS Duo termékét, a Sparc hardver architektúráról ARM alapokra tért át – hogy mennyire sikeresen, arról a szeptemberi PC World oldalain olvashatnak az új Duo tesztjében. Azóta azonban további előrelépés történt, a gyártó megjelentette a ReadyNAS operációs rendszerének legújabb változatát, amely okos-NAS-sá lépteti elő a komoly teljesítményű készüléket.

 

A RAIDiator 5.2.6 OS rengeteg – divatos szóval felhősnek titulált – újítást nyújt. Először is különféle alkalmazások telepíthetők a webes felületről – ahogy az már több más gyártó esetében bevett gyakorlat. Nem gond a blog üzemeltetés, számos alkalmazás elérhető (pl. PHP5, Subversion, Transmission, SubSonic, Piwigo).

 

Leglátványosabb közülük talán a ReadyDROP, mely a DropBox-hoz hasonló fájlszinkronizációs szolgáltatást nyújt úgy, hogy azt kis szerverünkkel otthonról vagy az irodából, magánkézből biztosíthatjuk. Számos eszközzel bejelentkezve az adott fiókba a kiválasztott mappa tartalma szinkronban marad PC-k, Mac-ek, táblagépek, okostelefonok között, éves vagy havi díj nélkül és a NAS kapacitásának (RAID 0 vagy JBOD esetén jelenleg 6 TB) erejéig. Mindez biztonságos VPN kapcsolaton keresztül valósul meg, külön konfigurációs terhek nélkül.

 

Eddig is járt Time Machine támogatás a NAS-hoz, most a felhasználók választhatnak, hogy helyi vagy nyilvános felhő alapú tárhelyből gazdálkodnak. Az okostelefonok (iOS vagy Android) tulajdonosai mostantól távolról böngészhetik a ReadyNAS Duo-n tárolt média tartalmakat.

 

A privát felhő hátrányát a replikációs funkcióval küszöbölhetik ki a tulajdonosok, azaz egy második telephelyen üzemeltetett NAS-ra tükrözhetik az elsődleges készülék adattartalmát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.