Hirdetés

Itt a szemkímélő monitor



|

Az LG Európa- és Ázsia-szerte végzett átfogó kutatásai során úgy találta, hogy az emberek főleg amiatt panaszkodnak a monitorjaikkal kapcsolatban, hogy a képernyő fényereje vagy túl magas vagy túl alacsony, ez pedig fárasztja a szemet.

Hirdetés

Az emberek manapság folyamatosan képernyőket néznek: nemcsak munka közben a számítógépét, hanem a mobiltelefonok, MP3-lejátszók, GPS navigációs rendszerek és digitális fényképezőgépek képernyőit is. Egy ilyen nap jelentősen kifáraszthatja a szemet.

 

Az LG W53 Full HD felbontású monitorjai a „SMART technológiák” révén olyan funkciók teljes tárházát kínálják, amelyek megpróbálják megelőzni a szem elfáradását. Az önműködő fényerő-szabályozási funkció bekapcsolásával az LG W53 termékcsaládjába tartozó monitorok a fényerőt és a kép egyéb beállításait automatikusan a helyiség fényviszonyaihoz és a képernyőn megjelenő tartalomhoz igazítják. A nap előrehaladtával a képernyő beállításai követik a fényviszonyok változását és a fényerő folyamatos igazításával segítenek kiküszöbölni a szem megerőltetését.

 

 

w53(7)_k.jpg
 

 

 

Ezek a SMART funkciók az önműködő beállításokon túl a képernyőn megjelenő tartalmat is elemzik. Amikor a monitoron megjelenő kép sötét színeket tartalmaz, a képernyő fényereje megnövekszik, és fordítva, ha a tartalom fényereje túl magas, a monitor fényereje intelligens módon elhalványul. A monitorok automata fényerő-szabályozási funkciója nemcsak a képernyőn megjelenő kép olvashatóságát javítja, de a háttérvilágítás intenzitásának csökkentésével az áramfogyasztást is csökkenti.

 

A monitoron egy időzítő is található, amely emlékeztet arra, hogy időnként álljunk fel a monitor elől és pihentessük a szemünket. Az időzítő a monitor egyéb funkcióit is irányító, egyszerűen alkalmazható felhasználói felületen állítható be órás időtartamokra vagy egy adott időpontra. A W53 aljában egy plusz érzékelő helyet kapott, amely észleli a kéz közeledését és bekapcsolja a gombok háttérvilágítását. A W53 termékcsalád egyedi funkciója a mozi üzemmód, amely az internetes videók megtekintése során kiszűri a zavaró tényezőket, pontosabban a mozgókép kivételével mindent elsötétít a képernyőn (köztük a zavaró villogó reklámhirdetéseket), így a felhasználó a kívánt tartalomra figyelhet.

 

Az LG W53 technikai paraméterei, mint az 1920 x 1080 képpontos Full HD, 50000:1 digitális kontrasztarány és 2 ezredmásodperces válaszideje a kor igényeit bőven kielégítik. Az LG W53 a Magyarországon májustól lesz elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.