Hirdetés

Itt a világ első 3 TB-os merevlemeze, a Seagate-től



|

Átlépve a 2,2 terabájtos határt, a Seagate bemutatta a világ első 3 terabájtos HDD-jét.

Hirdetés

A Seagate a világ első 3 terabájtos merevlemezét nem a hagyományos, 3,5 hüvelykes formában mutatta be, hanem egy FreeAgent GoFlex külső házba rejtette a meghajtót. A gyártónak meg kellett küzdenie a 2,2 terabájtos határ problémáival is.

 

A 64 bites operációs rendszerek gond nélkül kezelnék a nagyobb tárhelyet, azonban a 32 bites rendszereknek gondjaik akadnának vele, így Windows XP alatt sem lett volna problémamentes a merevlemez használata. A hírek szerint a Seagate a problémát 4KB-os szektorméretekkel oldotta meg, a szokásos 512 bájt helyett. Így a HDD kevesebb címzést igényel.

 

A kompatibilitást az eltérő címzések között a SmartAlign biztosítja, amely gyakorlatilag átveri a partíciós szektort, és 512 bájtos szektorokat mutat, újrarendezve a valósakat, mindenféle szoftveres segítség nélkül. A 3 terabájtot egyébként öt darab 600 gigabájtos tányérral érték el, az egyébként használt négyes felépítés helyett.

 

A meghajtó USB 2.0-ás csatlakozóval érkezik, azonban egy plusz modullal USB 3.0-ás vagy FireWire interfészeket is használhatunk. A 3 TB-os HDD-n tárolhatunk 120 HD minőségű filmet, 1500 játékot, vagy megszámlálhatatlan órányi zenét is. A merevlemez tervezett ára 250 dollár.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.