Hirdetés

Itt a világ első háromsávos, szupergyors routere



|

A Netgear Nighthawk X6 R8000 teljes sávszélessége 3200 Mbps.

Hirdetés

Rengeteg olyan router van a piacon, aminek a sebességét a felhasználók többsége nem tudja kihasználni. Amennyiben mégis a villámgyors sebesség a szempont, akkor jó hír, hogy a Netgear bemutatta a világ első háromsávos routerét, a Nighthawk X6 R8000-et. Tulajdonképpen egy kétsávos útválasztóról van szó, ami 600 és 1300 Mbps-ot kínál a 2,4 és az 5 GHz-es sávokban, ugyanakkor 5 GHz-es sávból kettő van, így a router összesen 3200 Mbps-os sávszélességet kínál a jelenleg a piacon csúcsnak számító 1900 helyett. 

Hirdetés

A két 5 GHz-es sávnak hála egyszerre több felhasználó csatlakozhat villámgyors sebesség mellett, mielőtt a teljesítmény romlani kezdene, így gyakorlatilag megduplázza a jelenlegi útválasztók 5 GHz-en kínált sebességét. A hardver egyébként hasonló az R7000-hez, belül egy kétmagos 1 GHz-es processzort és USB 3.0-ás támogatást, valamint négy gigabites LAN és egy gigabites WAN portot találunk. Az új router ellenben már hat külső antennával rendelkezik, tehát a távolság sem lehet akadály. Természetesen a 802.11ac ugyancsak támogatott. 

Ha nem szeretnénk, hogy az R8000 túl sok helyet foglaljon, akkor az új dizájn keretében a hat antennát behajtogathatjuk. A Nighthawk X6 R8000 várhatóan július 11-től lesz kapható, a 300 dolláros vételárával pedig a legdrágább a felsőkategóriában is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.