Hirdetés

Itt az 1 terabájtos SSD



|

A KingFast megoldása nem a PCI Express foglalatba helyezhető bővítőkártyákat követi.

Hirdetés

Manapság egy 256 gigabájtos SSD igazán jónak számít, és a teljesítmény mellé az árát is megkérik. Ennek fényében rengetegnek tűnik az 1 terabájtnyi tárhely, amelyet a KingFast új C-Drive-ja ad. A meghajtó különlegessége, hogy nem egy PCI Express foglaltba illeszthető bővítőkártya, tehát másféle trükköt alkalmaztak a tervezők. 

A C-Drive egy 2,5 hüvelykes, szabványos méretű SSD, amely 9,5 milliméteres vastagsággal rendelkezik. Az 1 terabájtos kapacitást úgy érték el, hogy két darab 512 gigabájtos adattárolót helyeztek el a házba, egy-egy LSI-SandForce SF-2281-es vezérlővel. Ezeket RAID 0 konfigurációban kapcsolták össze. 

A meghajtó maximális olvasási és írási sebessége 559 és 532 megabájt per másodperces értékeken alakul, ami a SATA III-as SSD-k között igazán jónak számít. Azt egyelőre nem tudni, kit szeretne a KingFast elcsábítani a meghajtóval, de persze a választ nagyban befolyásolja majd, hogy mennyiért adják az 1 terabájtos SSD-t. Kedvező esetben akár adatközpontokban is találkozhatunk majd vele. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.