Hirdetés

Itt az ATI Radeon HD3870 X2



|

Másodpercenként több mint egymilliárd lebegőpontos műveletet hajt végre.

Hirdetés

Az 55 nanométeres HD3870 DirectX 10.1 kompatibilis grafikus vezérlőt 2007 novemberben mutatták be, azaz csupán három hónapot kellett várnunk a beágyazott CrossFire technológiát alkalmazó duplamagos R680-ra, hivatalos nevén X2-re.

 

 

hd3870_x2_k.jpg

 

 

Az X2-nél két GPU architektúrális változtatás nélkül került egy közös, és egyben hatalmas nyomtatott áramköri lapkára került, aminek következtében -- értelemszerűen -- megduplázódott a stream processzorok és a feldolgozó egységek száma, valamint a memória is 1 gigabájtra hízott. Természetesen CrossfireX alaplapba kettő ilyen típusú kártyát tehetünk, amivel még tovább növelhetjük a megjelenítési teljesítményt.

 

Az AMD-által megadott órajelek alapján megállapíthatjuk, hogy a GPU 775-ről 825 megahertzre emelése előrelépés, viszont a DDR3 típusú memória órajele csökkent, 2,25 gigahertzről 1,8 gigahertzre. Az órajelek gyártónként változhatnak, illetve a DDR4 modulok támogatottsága sem kizárt, hiszen a lehetőség ott szunnyad a kártyában.

 

Az X2 ajánlott végfelhasználói ára $449 -- hazánkban bizonyára ennél drágábban juthatunk majd a duplamagos kártyához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.