Hirdetés

Itt az első 10 TB-os HDD



|

A HGST héliumos merevlemeze érte el elsőként ezt a határt.

Hirdetés

A HGST lett az első gyártó, amely előállt egy 10 TB-os merevlemezzel. Az Ultrastar He10 PMR és HelioSeal technológiákat használ: ez utóbbi héliumra cseréli a HDD belsejében lévő levegőt. 

Hirdetés

A héliumos törekvéseket a HGST 2013 végén indította a He6 HDD-vel. A hélium csökkenteni a vibrációt, amit a levegő turbulenciája okoz a HDD belsejében. 

A HGST ennek hála több tányért tud alkalmazni, miközben csökkenti a fogyasztást és a hőtermelést. Az Ultrastar He10 43 százalékkal kevesebbet fogyaszt, mint egy normál 8 TB-os HDD. 

Természetesen a hélium benntartásához le kellett zárni a meghajtó burkolatát. Ez viszont az újabb adatközpontoknál még jó is, ugyanis a klasszikus HDD-k szellőzőjén keresztül nem mindig tesz jót az alkatrészeknek az esetleges pára és egyéb elemek. 

A lezárt burkolatnak és a csökkent vibrációnak hála 2,5 millió órás élettartamot ígér a gyártó. Ez 25 százalékkal magasabb, mint amit bármilyen HDD kínál jelenleg a piacon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.