Hirdetés

Itt az első hibrid merevlemez



|

A Flash memóriával támogatott HDD-nek hála célegyenesben a ReadyDrive

Hirdetés

Az NAND Flash memória mozgó alkatrészek hiányában sokkal gyorsabb hozzáférést kínál, mint a mechanikus módszert alkalmazó merevlemezek. A merevlemezbe integrált memória lehetővé teszi, hogy az operációs rendszer gyakran használt-, illetve indításhoz-, leállításhoz-, továbbá hibernáláshoz szükséges fájljai itt tárolódjanak, továbbá gyorsítóttárként (swap) is kitűnően használható. A Windows Vistába épített ReadyDrive technológia már támogatja a hibrid merevlemezeket, ezáltal a lemezműveletek sokkal gyorsabban mennek végbe, mint a normál HDD-k esetében. Hordozható gépek esetében a flash memória funkciója különösen hasznos, hiszen fogyasztásuk töredéke a hagyományos merevlemez mechanikus részéhez képest.

 

A Samsung MH80 típusú 2,5 hüvelykes notebook merevlemez az első hibrid meghajtó a piacon, amely ötvözi a Samsung OneNand flash memróriát a hagyományos tárolási módszerrel. Az MH80-ba 128/256 megabájos flash memóriát integrálnak és egyelőre háromféle tárkapacitással kapható: 80-, 120- és 160 gigabájt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.