Hirdetés

Itt az első okosfényképezőgép-markolat



|

Az átalakított Camera Pi akkumulátoros modulban egy komplett Raspberry Pi Linux PC dolgozik.

Hirdetés

Többször beszámoltunk a Raspberry Pi-ről, arról az ARM alapú kis bankkártya méretű alaplapról, melyből sok minden építhető. Akár okoskamera markolat is.

 

Merthogy van már okostévé, okostelefon, miért ne lehetne okosfényképezőgép? Talán az első ebből a világon David Hunt fotós találmánya, a népszerű Raspberry Pi hardverre épülő Camera Pi. Hunt fogta Canon 5D Mark II gépéhez illeszkedő, akkumulátort tartalmazó kiegészítő markolatát és a telepek helyére beépítette saját kis Raspberry Pi számítógépét, melyen Raspbian operációs rendszer fut (ez a Debian speciális leágaztása). A kis kütyün két USB port, Ethernet, video és HDMI kimenet valamint GPIO port is van.

 

Egyelőre nem tud mindent a kiegészítő, amit tudhatna. Egy USB stick küzreműködésével Wi-Fi kapcsolatot biztosít, hogy vezeték nélkül áttölthetők legyenek a képek más eszközre (PC, laptop vagy épp táblagép). Emellett már most működik távirányítóként is, távolról fel lehet ébreszteni a kamerát, be lehet programozni időzített mentések készítésére (saját flash meghajtójára vagy USB meghajtóra) és intervallométerként, azaz intelligens időzítőként is dolgozik, ami hosszú időtartamú sorozatfelvételek készítéséhez szükséges.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.