Hirdetés

Itt az új Apple TV, és konzolnak is jó



|

A tvOS eközben tényleg az iOS 9-re épül.

Hirdetés

Az Apple ma esti rendezvénye a sok szivárgás után nem sok meglepetést tartogatott, és az Apple TV is a menetrend szerint mutatkozott be. 

Hirdetés

A távirányítójának a felső része egy touchpad, ami egyben kontroller is a játékokhoz. Van menügomb, Siri gomb, és a hangot is lehet vezérelni. 

Az appokon belül univerzális keresést végez a rendszer, tehát az iTunesban, a Netflixen és az HBO-n is tud keresni egyszerre. Vannak csúcsfelbontású lassított videók is, amelyek képernyővédőként viselkednek - meglepő módon ezek is nagy tapsot váltottak ki, 2015-ben. 

Sokat javult a kezelőfelület, és nagyon okos lett a Siri, amely sporteredményeket és időjárást is meg tud jeleníteni a műsorok közben. Vagy éppen visszatekerni, ha lemaradtunk valamiről. 

Az operációs rendszer a tvOS, amely az iOS 9-re épül, és külön alkalmazásboltja van - ebben univerzális appok is kapnak majd helyet. 

Rengeteg játék lesz rá, olyanok is, amelyek eddig csak konzolon voltak. Az iPhone vagy iPod touch készülékek kontrollernek is használhatóak. A Bluetooth-képes távirányítót pedig nem kell az eszköz felé irányítani. 

A HDMI CEC-képes tévéket és eszközöket könnyen tudja irányítani a távirányító. Van benne gyorsulásmérő, giroszkóp, és az akku 3 hónapig bírja (egyébként Lightning porton tölthető). 

A 32 GB-os modell 149, a 64 GB-os 199 dollárba kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.