Hirdetés

Íveltek és kvantumpontosak a Samsung gamer monitorai



|

A hajlított modellek közt világelsőként 1ms válaszidőt kínálnak a termékek.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben kevés pozitív fejleményről tudtunk beszámolni a Samsung kapcsán, a tűzveszélyes Galaxy Note 7 állt a közérdeklődés epicentrumában. A változatosság kedvéért végre jó hírrel is tudunk szolgálni, ugyanis papíron már megkezdődött a vállalat CFG70 típusú gamer monitorainak forgalmazása. Két modellről van szó, az egyetlen érdemi technikai különbség köztük a kijelző átlójában keresendő: a kisebbik 24 hüvelykes, míg a nagyobbik 27 hüvelykes. Ilyen sorrendben 399 és 499 dollár az ajánlott fogyasztói áruk.


Hirdetés


A monitorok elsőre is feltűnő érdekessége, hogy ívelt formájú (1800R) a kvantumpontos technológiával felturbózott VA-paneljük. Az már nem nyilvánvaló, hogy a termékek 1920×1080 pixel felbontásúak, 350 cd/m² a fényerejük, 3000:1 a kontrasztarányuk, továbbá a hajlított kijelzős monitorok piacán világelsőként 1ms válaszidőt kínálnak. A képfrissítési sebességük 144 Hz, támogatják az AMD FreeSync adaptív képfrissítési technológiát.



A Samsung mérnökei természetesen figyelmet fordítottak a felhasználók szemeinek kímélésére, a lehetőségekhez mérten minimalizálták a villódzást és a kék színű fény kibocsájtását is. A CFG70 modellek HDMI 1.4, HDMI 2.0 és DisplayPort 2.0 bemeneteket kínálnak, a szoftverük megújult kezelőfelülete pedig a gyártó újabb tévéihez hasonlóan egy ötgombos hátlapi szisztémával vezérelhető.


(Forrás: Neowin, TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.