Hirdetés

Izgalmas új Samsung szabadalom



|

Kétoldalt, azaz alul és felül is érintésérzékeny eszköz szabadalmával rukkolt elő a dél-koreai óriáscég.

Hirdetés

A multitouch funkció egyre csak terjed, népszerűsége töretlen, lassanként már zongoraművésznek érezhetjük magunkat az eszközök használata közben, annyi mozdulat, ilyen és olyan érintés létezik, és mind-mind mást tud. A Samsung most megduplázná a lehetőségeket, és előállt egy olyan tablet tervével, amely nemcsak az egyik, hanem a kijelzője mindkét oldalán érintésérzékeny lenne.

A rajzokból és a szűkszavú beszámolókból sajnos még nem derült ki, hogy a képernyő - részben vagy teljesen - átlátszó lenne-e, esetleg megjelenítené-e a tartalmakat mindkét oldalon egyszerre, de az ötlet mindenesetre figyelemre méltó. A New Scientist egy videót is bemutat egy hasonló elveket használó, félig áttetsző képernyőjű prototípusról működés közben. Itt azt is láthatjuk, mennyire kényelmes lenne akár mind a tíz ujjunkat is használni a navigálásokhoz: a hüvelykujjainkat felül, a többit pedig az alsó részen, mintha csak egy kontrollert tartanánk a kezünkben. Ráadásul a saját ujjunk sem takarná el előlünk a képernyőn megjelenített tartalmakat, ami különösen kisméretű ikonok esetén hasznos.

A New Scientist szerint a technológia akár még a geek ruházatban és ékszerviseletben is hasznosítható lesz. Én mindenesetre kíváncsian várom, hogy milyen tényeges eszközök fognak majd születni ezzel a technológiával, és főleg, hogy mikor, a Samsung ugyanis rendkívül produktív a szabadalmak terén (többet hoz belőlük egy héten, mint a Nokia, a Motorola, a RIM és a Sony Ericcson együttvéve), de valós ketyere sajnos korántsem születik mindegyikükből.

Talán majd most!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.