Hirdetés

Új 1,8 hüvelykes SSD-k az OCZ-től



|

Az OCZ legújabb Vertex 2 és Onyx SSD-meghajtói már 1,8 hüvelykes méretekkel bírnak, ám ugyanakkora tudással, mint nagyobb testvéreik.

Hirdetés

Az SSD-meghajtók nem csak napról-napra gyorsabbak és nagyobb kapacitásúak, hanem kisebbek is. Az OCZ két legújabb modellje a Vertex 2 és az Onyx, mindkettő az 1,8 hüvelykes kategóriába tartozik. Azonban tudásuk megfelel a 2,5 hüvelykes változatok képességeinek.

 

A Vertex 2 60, 120 és 240 gigabájtos méretekben létezik, Sandforce kontrollerrel látták el, olvasási sebességének maximuma 285 megabájt másodpercenként, íráskor pedig maximum 275 MB/másodpercre képes. Natív TRIM-támogatással bír Windows 7 alatt, és szabvány SATA2-es interfésszel rendelkezik. Külön microSATA-csatolóra nincs szükség az energiaellátáshoz.

 

Az Onyx széria elsősorban netbookokban szolgálhat. Az Indilinx kontrollerrel szerelt SSD-k felépítése emiatt eltér. A kisebbik, 32 GB-os modell 135 MB/másodperces olvasási és 70 MB/másodperces írási sebességre képes, míg a nagyobb, 64 gigabájtos változatnál ez már 145 MB/másodpercre és 120 MB/másodpercre módosul.

 

Egyelőre nem tudni, hogy a három, illetve két év garanciával érkező SSD-k mikor és mennyiért lesznek kaphatóak, az OCZ azonban agresszív, versenyképes árazást ígér.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.