Hirdetés

Új 800 és 900 wattos modellekkel bővült az Enermax MODU87+ tápegység család



|

Az Enermax méltán népszerű MODU87+ moduláris tápegység sorozata két új taggal bővült, melyek már négy különálló 12 voltos ággal rendelkeznek, és testvéreikhez hasonlóan kiérdemelték a 80 Plus tanúsítvány arany fokozatát.

Hirdetés

Az Enermax a tápegységek területén igen komoly hírnévre tett szert, melyet termékei kiemelkedő minősége, és egyes modelljeinek óriási teljesítménye mellett folyamatos kutatási, fejlesztési erőfeszítéseinek köszönhet. Az egy ideje már piacon lévő, sikeres és méltán kedvelt MODU87+ család most két új teljesítményszinttel, egy 800 és egy 900 W-os változattal bővült, amelyek gyengébb testvéreik három 12 voltos ágával szemben már négy különálló ággal büszkélkedhetnek.

Ahogy nevük is utal rá, a MODU87+ tápegységek moduláris kábelezéssel készülnek, és kiérdemelték a 80 Plus energia-hatékonysági tanúsítvány legmagasabb, arany fokozatát, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden körülmények között legalább 87%-os hatékonysággal képesek üzemelni, de a 92%-os szintet is elérhetik. E kitűnő eredményeket fejlett megoldásokkal, többek között a DHT („Dynamic Hybrid Transformer") technológia, és „Hybrid Capacitor Array" elnevezésű kondenzátorok (polimer- és szilárdelektrolitos kondenzátorok kombinációja) alkalmazásával érték el az Enermax mérnökei. A hibrid kondenzátorok egyébként a táp élettartamát is meghosszabbítják, mivel hagyományos társaikkal ellentétben, hosszú idő után sem száradnak ki.

A most bemutatott 800 és 900 wattos modellek négy darab különálló 12 voltos ággal és aktív PFC-s áramkörrel rendelkeznek, hűtésükről pedig egy nagyon fejlett PWM vezérléssel, 0,15 amperes motorral és speciális csapágyazással ellátott 140 milliméteres ventilátor gondoskodik. Az arany színűre festett impozáns légkavaró percenként 700 - 1800 fordulatot tehet meg, és a táp kikapcsolása után is forog még 30-60 másodpercig, hogy az alkatrészek teljesen lehűlhessenek.

Az 24 tűs alaplapi csatlakozókat kínáló kábelköteget fixen rögzítették, a hat darab 6+2 tűs PCI-Express, a nyolc darab SATA, valamint a nyolc darab 4 tűs molex tápkábel közül viszont csak azokat kell csatlakoztatnunk, amelyekre valóban szükségünk van, így elkerülhetjük a számítógépházban kialakuló összevisszaságot. A fali csatlakozóból érkező hálózati kábel akaratlan kirántását egy felszerelhető fém kallantyú akadályozza meg.

 

A 800 wattos Enermax MODU87+ tápegység már megtalálható a boltok kínálatában, 174 eurós ajánlott végfelhasználói áron, 900 wattos társára azonban még várni kell egy keveset. Az Enermax mindkét termékre öt év garanciát vállal.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.