Hirdetés

Új olcsó A3-as MFP a Sharptól kisirodáknak is



|

Mindenki másképp kínálja. A Sharp taktikája: színes A3 olcsón.

Hirdetés

 

Mindenki másképp kínálja. A Sharp taktikája: színes A3 olcsón – az induló modellek tudása különféle opciókkal bővíthető, akár a nyomtatási-dokumentációs alkalmazások futtatásáig kiterjedően.

 

Már tavaly is tanúi lehettünk, hogy a Sharp a válság hatására olyan színes multifunkciós nyomtató ajánlatokkal jött ki, melyek révén egy vállalkozás viszonylag olcsón léphetett be a színes - és akár A3-as - irodai nyomtatás területére. Most folytatódik a trend az MX-2310U-val. Az új, A3-as, színes lézernyomtató alapú multifunkciós eszköz tudása különféle biztonsági és funkcionális opciókkal prémium szintre bővíthető.

sharp
sharp

Azért alapkivitelben is jár a készülékhez a kétoldalas másolás, nyomtatás és lapolvasás képessége, mivel ezekre minden irodában szükség van a takarékosság jegyében. A beépített finisher, fax, a fejlett biztonsági funkciók, kiegészítő papírkazetták mind opció formájában, igény szerint érhetők el. Az érintőképernyő alapkiépítésben is praktikus a jobb kezelhetőség szempontjából, de az - esetünkben - opcionális OSA platform révén lehetővé teszi vállalati (ügyvitel, dokumentumkezelés) alkalmazások futtatását is a készüléken, feleslegessé téve a gyakori munkafolyamatok esetében a PC használatát.

Sharp MX-2310U
Sharp MX-2310U

23 lap/perces (A4) teljesítményre képes az eszköz színesben és fekete-fehérben egyaránt, takarékosságát Energy Star tanúsítvány hivatott igazolni. A szkenner LED fényforrást használ a kisebb energiafogyasztás és a gyors bemelegedés érdekében, a gép készenléti üzemmódban beéri mindössze 1 wattos fogyasztással, ami elegendő a bejövő faxok figyelésére is. A készülék figyeli a felhasználói szokásokat és automatikusan készenlétbe helyezi magát az inaktív időszakokban, ezáltal a jellemző energiafogyasztás értéke a kategórián belül a legalacsonyabbak között van a gyártó szerint.

„Sok vásárlónk számára minden bizonnyal újdonságot jelent majd a színes MFP, ezért komoly hangsúlyt fektettünk az egyszerű kezelhetőségre," mondta Yoshuke Kashu, a Sharp Digitális Dokumentum Rendszerek piac és termékinformációs menedzsere. „Ennek szellemében például egy stílust mellékelünk az érintőképernyőhöz az egyszerűbb adatbevitel érdekében."

 

A válság ellenszerei

Az egyes gyártók változatosan reagálnak a válságra, akadnak még több extrával megpakolt ajánlatok és takarékos fogások is – az alap duplex funkció éppúgy megtakarítást eredményezhet, mint a kisebb fogyasztás vagy az alacsonyabb ár. Általános törekvés azonban a nyomtatópark konszolidációja, a nyomtatás-másolás mint szolgáltatás. További megtakarítást hozhat, ha az üzleti folyamatokat sikerül hatékonyan tükrözi az IT. Ennek keretében egyre nagyobb szerep jut a színes kijelzőnek illetve a mögötte rendelkezésre álló, nyomtatási-dokumentációs alkalmazások futtatására alkalmas platformnak (ilyen a Sharp esetében az OSA). A gyártók eltérő alapokra építenek, a cél azonban az, hogy az egyes munkafázisok (számla, szállítólevél, szerződés iktatás és akár keresés, feldolgozás) a multifunkciós eszköz feladathoz optimalizált célképernyőjén kezelhetőek legyenek, ezzel egyszerűsítve és gyorsítva a munkát.

Cikkünket a ComputerWorldtől vettük át.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.