Hirdetés

Januárban jön a hitelkártya méretű Raspberry Pi PC



|

25 dollárért lesz kapható a Linux operációs rendszert futtató apróság.

Hirdetés

Manapság egy PC már csak nagyon nehezen tudja észrevétetni magát, főleg a tabletek előretörése óta. A Raspberry Pi egy ilyen gép, amely ráadásul túljutott a prototípus-fázison, és néhány hónap elteltével, januártól már megvásárolható lesz.

 

A hitelkártya méretű PC kompakt mivolta akár egy magasabb árat is megindokolhatott volna, azonban meglehetősen kedvező árcédula kerül az apró gépre, amely 25 dollárba kerül majd.

 

A Raspberry Pi egy öt éves tervezési és fejlesztési ciklus eredménye. A gép egy 700 MHz-es ARM processzorra épít, 128 vagy 256 MB RAM társaságában. Az adattárolásra SD kártyán van lehetőség, míg az áramellátást egy 5 voltos micro-USB csatolón oldhatjuk meg. Képi kimenetek tekintetében RCA és HDMI portok állnak rendelkezésre, és az 1080p-s videók lejátszása is támogatott. A Raspberry Pi Linux operációs rendszerrel érkezik, és kiváló kiegészítő lehet például egy HDTV mellé.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.