Hirdetés

Javult a videokártyák piaca



|

Az Intel tovább növelte az előnyét, az AMD és az NVIDIA egyaránt rontott.

Hirdetés

A Jon Peddie Research legfrissebb globális felmérései szerint a videokártyák piaca javulást mutat, ugyanis az idei harmadik negyedévben 16,7 százalékkal több grafikus vezérlőt szállítottak, mint az előző negyedévben. A tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva a javulás mértéke 18,4 százalék.

 

A Sandy Bridge lapkák folyamatos sikerének hála az Intel tovább növelte az előnyét a piacon, egy negyedév alatt 54,8 százalékról 60,4-re. Az AMD a Llano APU-k ellenére nem tündökölt, és 24,4 százalékról 23 százalékra rontott egy negyedév alatt.

 

Az NVIDIA továbbra is a harmadik, jelenleg a piac 16,1 százalékát birtokolja (az előző negyedévben ez még 20,1 százalék volt). Az S3 Graphics 0,5 százalékot ölel fel a piacból, míg a Matrox 0,04 százalékot.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.