Hirdetés

Jelentősen drágulnak az optikai lemezek



|

A 2012-es árakhoz képest nagyjából 50 százalékos emelkedésre kell számítani.

Hirdetés

Az optikai meghajtók és adathordozók piaca azóta veszíti el a talajt a lába alól, amióta megjelentek a pendrive-ok, illetve a hordozható merevlemezek és SSD-meghajtók. Ennek ellenére egy ideig még biztosan a piacon maradnak. 

A piaci elemzők ugyanakkor nagy változást jósolnak az optikai diszkek ágazatában, ahol a nyersanyagok és a gyártók újrarendeződése miatt jelentősebb áremelkedés várható. A jóslatok szerint a 2012-es árakhoz képest idén körülbelül 50 százalékkal kell majd többet fizetni.

Annak ellenére, hogy a fentebb említett adathordozók kényelmesebbek, a DVD-k tekintetében keresletnövekedés jelent meg, és ugyanez igaz a Blu-ray diszkekre is. A két optikai lemeztípus ezt az új piacoknak köszönheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.