Hirdetés

Jönnek az Intel hatmagos processzorai



|

A 2018-as Coffee Lake szériával hatmagos CPU-kra vált az Intel.

Hirdetés

Bár az Intel a jövőbeli sikereit inkább az Internet of Things világára alapozná, azért az asztali gépekről sem mond le. A szivárgások szerint vége a négymagos processzorok korának, a jövőben inkább hat mag lesz az alap. 

Hirdetés

Eddig a sok mag az Extreme Edition chipek kiváltsága volt, gamereknek és professzionális felhasználóknak, 1000 dollár fölötti árazással. 

A jövő évben még ez marad a helyzet, de a Skylake-X processzorok már a legújabb architektúrára építenek 2017-ben. Ekkor érkezik a Skylake-X 6-, 7- és 10-magos kiadásokban. A fogyasztások 140 watton alakulnak, de a teljesítmény nő. A Skylake-X leváltja az LGA2011-es foglalatot az LGA2066-ra, és a Basin Falls-X platformra épít. Ugyanúgy a jövő évi harmadik negyedévben érkezik a Kaby Lake-X, ami szintén erre alapoz, de négy maggal és 112 wattos fogyasztással. 

2018-cal kezdődően az Intel mindenkinek hatmagos processzort adna, a 14 nm-es Coffee Lake széria ugyanis már főként ilyen CPU-kat rejt majd, jóval kedvezőbb árfekvéssel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.