Hirdetés

Jó drága a Corning USB 3.0 optikai kábele



|

A gyártó szerint 5 Gbps átviteli sebességre képes a termék.

Hirdetés

A nagyközönség körében főként az okostelefonok és táblagépek kijelzőinek védelmére kitalált Gorilla Glass bevonatáról ismert Corning bemutatta legújabb a fogyasztók számára is közvetlenül elérhető termékét, amely meglepő módon egy optikai szálas USB 3.0 kábel.

Hirdetés


A Corning állítása szerint a termék jóval gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé a hagyományos kábeleknél, elméletben 30 méter hosszúságig képes az USB 3.0 szabvány elméleti maximum sebességén – 5 Gbit/s, azaz 640 MB/s – adatokat szállítani. Ezen felül maga a kábel 50 százalékkal vékonyabb és akár 80 százalékkal könnyebb, plusz remekül ellenáll a hétköznapi fizikai gyötrelmeknek.


A hivatalosan „USB 3.Optical” névre hallgató termékcsalád tagjai nem lesznek olcsóak, a már piacra dobott 10 méteres modell 110 dollárért, avagy átszámítva durván 25 ezer forintért kapható.


(Forrás: CNET, Corning)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.