Hirdetés

Jó úton halad a WiMax



|

A WiMax technológiával hamarosan mindenhol lehet szélessávú internet

Hirdetés

A WiMax a népszerű szélessávú internet elérések, mint az ADSL vagy kábel kiegészítőjeként már többször a figyelem középpontjába került, hiszen kiépítése jóval gazdaságosabb a gyéren lakott területeken, mint a réz- vagy optikai kábel eljuttatása minden egyes előfizetőhöz.

A szélessávú, vezeték nélküli internetes hozzáférést elősegítendő, az Intel ma bejelentette az Intel WiMAX Connection 2250 új generációs rendszer lapkáját (system-on-ship, SoC), mely a hagyományos hálózatok mellett a mobil hálózatok üzemeltetését is támogatja majd.

Az Intel WiMAX Connection 2250 az első olyan kettős üzemmódú baseband lapka, mely az Intel egyedi háromnormás WiMAX rádiójával üzemeltetve az összes globális WiMAX frekvenciát támogatja.
A Motorola jelenleg azon dolgozik, hogy az Intel WiMAX Connection 2250-t beépítse saját CPEi 200 WiMAX-os elõfizetõi végberendezések-termékcsaládjába, így várhatóan 2007-ben bocsátják ki Intel WiMAX Connection 2250-alapú termékeiket.

A IEEE 802.16-2004 fix, valamint az újabb IEEE 802.16e-2005 névre hallgató fix, korlátozottan mobil (nomadic) és mobil WiMAX szolgáltatásokat leíró specifikációknak való megfelelés lehetővé teszi az olyan előfizetői végberendezések kifejlesztését, melyek automatikusan telepíthetők a megfelelő átjátszó paramétereinek beállításával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.