Hirdetés

Jó üzlet a merevlemezválság



|

A HDD-eladások soha nem látott magasságokba emelkednek, és emelik így a "válságban" lévő gyártóikat is.

Hirdetés

Azt gondolhatnánk, hogy a Japánban korábban történt katasztrófa, amely kilendítette az egyensúlyából a világ teljes HDD-iparát, nem maradhat logikusan következmények nélkül - a helyzet azonban teljesen más. Tavaly év végén még maguk a gyártók is úgy gondolták, hogy az árvíz vége készlethiányban és magas árakban mutatkozik majd meg. 

 

A készlethiány a vártnál jelentősen rövidebb ideig tartott, azonban ez is elég volt a kereskedőknek és a PC-gyártóknak, hogy a hiánytól félve óriási rendeléseket adjanak le. Mindez a HDD-k árának Hold felé tartó kilövését okozta, a vártnál is nagyobb mértékben - annak ellenére, hogy az eladások nem csak folytatódtak, de növekedtek is.

 

A HDD-krízis végül óriási nyereségeket hozott a Seagate és a Western Digital számára, most pedig újabb bizonyíték érkezett arról, hogy a "válság" sosem volt több, mintsem egy bosszantó átmeneti időszak. Az IHS iSuppli elemzői szerint a HDD-eladások idén rekordot döntenek. Mindez a fogyasztói és az üzleti szektorok növekedő igényeinek köszönhető, amelyek megkövetelik a tárhelyet a különböző médiatartalmaknak, főként a letölthető tartalmak korában. Mindezek fényében a merevlemezválság nem tekinthető többnek a közelmúlt leghangosabb és leghosszabb téves riasztásánál.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.