Hirdetés

Jöhet a 15 hüvelykes iPad Pro?



|

Egy friss jelentés szerint az Apple egyik beszállítója már erre is készen áll.

Hirdetés

Az Apple táblagépes palettáján sokakat összezavarhat, hogy nem a legkisebb, mindössze 8,1 hüvelykes iPad mini a kínálat legolcsóbb ajánlata, hanem a gyengébb chipet és kevesebb memóriát kínáló 10,2 hüvelykes modell, melyet simán csak iPadnek hívnak.

A repertoár csúcsán viszont elég egyértelmű a helyzet: a 12,9 hüvelykes iPad Pro igazi csúcsragadozó benyomását kelti a hatalmas méretével, amit persze a 450 ezer forintos indulóár is tükröz. Egy friss jelentés szerint viszont megeshet, hogy egy még nagyobb, akár 15 hüvelykes modellt is kapunk a jövőben.

Hirdetés

Néhány tech híroldal legalábbis erre következtet a koreai The Elec nemrég megszellőztetett értesüléséből, mely szerint az Apple egyik beszállítója, a BOE már ekkora méretű OLED-panelek gyártására is készen áll.  A kínai cég állítólag befejezte az egyik gyártósora átszerelését, ahol az Apple IT-eszközeihez fog OLED-kijelzőket készíteni, maximum 15 hüvelykes méretben.

Ez pedig jelentheti akár azt is, hogy a cupertinóiak egy nagyobb, OLED iPad Prón dolgoznak, de akár azt is, hogy a BOE gyárából kerül majd ki az első OLED-es MacBook kijelzője. A The Elec jelentése mindenesetre egyiket sem mondja ki, azt viszont megemlíti, hogy az új gyártósoron dupla fénykibocsátó réteggel képesek ellátni a paneleket, jelentősen magasabb fényerőt elérve az okostelefonoknál használt egyrétegű technológiánál.  

A BOE egyébként jelenleg az iPhone 13-széria beszállítója, tehát valóban van kapcsolat a két vállalat között, a nagyobb iPad Próra vonatkozó tervek valószínűségét pedig valamelyest növeli, hogy tavaly nyáron a megbízhatóbb "jósok" közé sorolt Mark Gurman is arról írt, hogy az Apple szintet léphet a zászlóshajó méretével.

Ha az almás cég valóban ilyen terveket dédelget, arról leghamarabb tavasszal értesülhetünk hivatalosan, az iPad Pro utolsó két generációját ugyanis ekkor (a 4.-et márciusban, az 5.-et áprilisban) leplezte le az Apple. Az elemzők most épp egy márciusi eseményről pletykálnak, melynek legnagyobb sztárja az új iPhone SE lehet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.