Hirdetés

Jöhetnek a 6 terabájtos merevlemezek



|

Egy Seagate-től kiszivárgott dokumentum alapján jövőre kerülnek piacra az első modellek.

Hirdetés

Az SSD-k egyre megfizethetőbbé válása miatt egyre kevesebb figyelmet kapnak a hagyományos merevlemezek körüli fejlesztések, ám ez közel sem jelenti azt, hogy a gyártók ölbe tett kézzel örülnének maguknak. A Myce névre hallgató, háttértárakra szakosodott oldal nemrég ennek alátámasztására nyilvánosságra hozott egy diát, amelyen a Seagate közeljövőbeli tervei láthatóak – már ha persze hiteles a dokumentum.


Az üzleti felhasználásra szánt merevlemezeket taglaló dia alapján a gyártó „Performance” termékei a jövőben mind 2,5 hüvelykesek lesznek, a család utolsó 3,5 colos tagja (Cheetah 15K.7) az év végén kerülhet piacra. Ami számunkra érdekesebb, az a „Capacity” széria: a táblázat alapján az első 6 terabájtos egység valamikor jövő nyár végén érkezhet meg.


Természetesen jó kérdés, hogy ennek megjelenésekor a Seagate kíván-e fogyasztói piacra szánt változatot elérhetővé tenni merevlemezből, ám a gyártót feltehetően csak technikai problémák tarthatják vissza a racionális üzleti lépés megtételétől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.