Hirdetés

Jön a hivatalos PC-s Kinect driver?



|

A Winrumors írása alapján a Microsoft hónapokon belül kiadhatja a Kinect PC-s illesztőprogramját és fejlesztőkészletét.

Hirdetés

A világ renitens fejlesztőinek köszönhetően ma már több PC-s Kinect-hack létezik, mint a mozgásérzékelő perifériára optimalizált Xbox-játék. Mint korábbi cikkünkben már írtuk: a Kinect szétfeszíti az Xbox kereteit. Azaz hiába próbálja a redmondi szoftvercég a konzoljának exkluzív termékeként feltüntetni eszközét, a fejlesztők másként gondolkodnak, és sorra publikálják a legújabb PC-s Kinect programjaikat.

 

 



Mindentől függetlenül a Microsoft hivatalos álláspontja a Kinect megjelenése óta nem változott, azaz a mozgásérzékelő használatát az Xbox 360 konzolokon túl nem támogatják. Annak ellenére, hogy Steve Ballmer a CES-en a BBC Click riporterének elszólta magát, amikor már a "megfelelő időben" való PC-s bevezetéséről beszélt. Interjúja alapján elképzelhető, hogy a redmondi szoftvercég a jó eladási adatoknak (8 milliós értékesítés 60 nap alatt), valamint a látványos Kinect-hack programoknak köszönhetően meggondolta magát, és idővel a PC-univerzumba is be kívánnak majd lépni az eszközükkel.

 

 



Ez hamarosan be is következhet, mivel Tom Warren, a Winrumors szakavatott bloggerének az értesülései szerint a Microsoft az elkövetkező hónapokban kiadhatja a hivatalos Kinect fejlesztőkészletét (SDK), valamint a mozgásérzékelő eszközének windowsos illesztőprogramját, amelyekkel a külső fejlesztők immár teljesen legálisan, Kinectre optimalizált PC-s programokat hozhatnak létre. S nem mellékesen a végfelhasználók is csatlakoztathatják a perifériát a gépükhöz, a PC-s alkalmazásokkal pedig mozgásukkal irányíthatják a Windows operációs rendszereiket. A blogger névtelenséget kérő informátorainak az elmondása alapján az illesztőprogramok béta címkével érkezhetnek majd, ami mellett az is elképzelhető, hogy azok az XNA Game Studio közösségi előzetesében (Community Technical Preview) kapnak majd helyet.

Sőt, mint korábban már mi is valószínűsítettük: a Kinect támogatással és a felvásárolt Canesta technológiájával a mozgással történő vezérlést megjelenhet majd a Windows 8-ban is. Tom Warren információi alapján legalábbis a Microsoft gőzerővel dolgozik ezen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.