Hirdetés

Jön a napsütésben is használható Sunbook netbook



|

A Pixel Qi megjelenítő erős külő megvilágítás mellett is jól látható marad.

Hirdetés

A Clover System (USA, Lake Forest) elkezdte az első olyan netbook értékesítését mely - ez a cég saját megfogalmazása - az első napsütésben is olvasható netbook. A SunBook névre hallgató termék szinte mindenben illik a netbook kategóriába, egyetlen alapvető újítása a Pixel Qi LED háttérvilágítású transzflexív LCD kijelző.

 

SunBook
SunBook

 

A 10,4 hüvelykes, 1024×600 képpontból álló kijelző teljes színpompájában tündököl beltéri fényviszonyok között, tűző napfényben pedig fekete-fehérben (szürkeárnyalatokban) élvezhetjük képét, ilyenkor saját háttérvilágítása kikapcsol. Utóbbi üzemmódban a kijelző belső háttérfelülete visszaveri a napfényt, ez szolgáltatja a megvilágítást, ilyenkor ráadásul a saját LED fényforrás energiafogyasztását is megtakarítjuk. A gyártó fényviszonyoktól is függően 8-12 óra üzemidőt kínál.

 

SunBook
SunBook

Erős napsütésben balra a SunBook,
jobbra egy netbook a szokásos kijelzővel

 

1,66 GHz-es Atom 450-es processzorral, 1 GB RAM-mal, 250 gigabájtos merevlemezzel, kártyaolvasóval, LAN és Wi-Fi adapterrel rendelkezik a kis készülék. A grafikus képességekért az Intel GMA 3150 integrált vezérlője felelős. Kapott mikrofont és 0,3 megapixeles webkamerát is.

 

Windows 7 Starter került gyárilag a merevlemezre. A SunBook ára jelenleg 795 dollár, ami körülbelül kétszerese a szokásos netbookok árának.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.